הנגב המערבי מוביל עולמי בתחומי
החדשנות בעולם הבטחון והחוסן

ארבעת הוורטיקלים

hamitbah-favicon

אגרו טק- בטחון במזון

שוק בטחון המזון (Food-Tech (החקלאות) Agro-Tech) , ממוקם כיום בחזית החדשנות הטכנולוגית.בשנת 2021 נאמד היקף שוק האגרו-טק העולמי בכ -13.5 מיליארד דולר ושוק הפוד-טק הוערך ב-250 מיליארד דולר.

ההערכות הן כי נתונים אלו צפויים לגדול משמעותית בשנים הקרובות בקצב גידול שנתי שללמעלה מ-18% עבור האגרו-טק וכ-10% עבור תחום הפוד-טק. צמיחה מהירה זו מונעת מתהליכיםדמוגרפיים ובראשם התארכות תוחלת החיים (הערכה שאוכלוסיית העולם תגיע לכ-9.7 מיליארדעד שנת 2050) בשילוב עם המלחמה באירופה והחרפת משבר האקלים הגלובלי שמאיימים עלהביטחון התזונתי בחלקים נרחבים בעולם.

הביקוש הגובר לטכנולוגיות שיביאו לייעול מואץ בייצור מזון מעודד הקמת מיזמים בתחומים מגוונים אשר הקו המנחה המשותף להם הוא אפשרות לגדל יותר מזון בפחות שטח, ו/או תוך צריכה מופחתת של משאבים מחד ומקורות מזון חלופיים מאידך.

תוכנית האצה במיקוד אגרו-טק של קבוצת שרונה פרטנרס במרכז החדשנות בעיר אופקים תתן מענה לחברות סטארטאפ מהשלבים המוקדמים (PRE SEED) וכאלה שכבר בשלבים מתקדמים, עם מוצר, לקוחות ראשונים וכו'.

התוכנית אשר עתידה להביא אל העיר את אקו-סיסטם החדשנות וחיבור לזירה הבינלאומית של הקבוצה, תוכניות אקסלרציה שינביטו כ-10-20 סטרטאפים בשנה, אירועי יזמות וחדשנות ועוד. משרדים וחללי עבודה משותפים באיכות גבוהה, בהיקף של 2,400  מ"ר. בשלב הראשון, הוקם מתחם של  800 מטר ובהמשך יורחב למקסימום הניתן. לצד מרכז החדשנות הוקם מרכז כנסים ומתחם קהילתי," HUB"  אשר ינגיש את עולם האגרו-טק לתושבים המקומיים ולמתעניינים חיצוניים בהקמה.

התוכנית תעניק לאותן חברות את היכולות לצמוח מהנגב המערבי לזירה הבינלאומית, על בסיס רשת הקשרים הבינלאומית של קבוצת שרונה פרטנרס, שבאה לידי ביטוי בתאגידים שותפים, קרנות הון סיכון, גורים ומנטורים בכירים בתעשייה המקומית והבינלאומית.

התוכניות של קבוצת שרונה פרטנרס קיימות ופעולות כבר מספר שנים, עם מאות בוגרים, סיפורי הצלחה וקהילת בוגרי תוכניות שתומכת אחד בשני ומסייעת לחסרות הסטארטאפ בתוכניות השונות.

בטחון-במזון
חוסן-אזרחי
hamitbah-favicon

החוסן הקהילתי והחברתי

החוסן החברתי והקהילתי  מתמקד בשיפור יכולתן של קהילות לעמוד באתגרים שונים ולהתאושש מהם ומהווה מרכיב חיוני של רווחה חברתית. בשנת 2021 נאמד שוק החוסן החברתי העולמי בכ-90 מיליארד דולר, וכולל מגוון רחב של פתרונות לטיפול בבעיות בהן משברים בבריאות הציבור, אסונות טבע, זעזועים כלכליים ותהפוכות חברתיות. עם קצב צמיחה שנתי צפוי של כ-7%, התחום צפוי להגיע לכ-130 מיליארד דולר עד 2025. הצמיחה בשוק מדגישה את ההכרה הגוברת בחשיבות טיפוח קהילות מלוכדות, חיזוק מערכות תמיכה חברתיות, ויישום גישות חדשניות לבניית חוסן מול אתגרים מורכבים.

מאיץ מרכז החוסן – אקסלרטור לקידום יזמים ומיזמים טכנולוגים בראשית דרכם במיקוד בתחומי החוסן האזרחי, במטרה לפתח פתרונות בעלי אימפקט משמעותי בעולם במרחב המתמודד מדי יום עם מציאות משתנה, עם אי ודאות, אתגרים כלכליים וחברה בעלת חוסן יוצא דופן. באקסלרטור ילמדו היזמים את ה"חוקים" הבלתי כתובים של מיזמים בעולם החדש. עקרונות של חשיבה רשתית, פרקטיקות של שיווק באמצעות קהילות, עולמות הווב 3.0, בלוקצ׳יין ובינה מלאכותית (AI) ויצירת ערך ללקוחות הפוטנציאליים של המיזם. משך התוכנית 8 חודשים המשלבים מפגשים פרונטליים, היברידיים ודיגיטליים, Mentoring מותאם אישית לפי תחום המיזם, והשלב בו הוא נמצא בפיתוח שלו, וחיבור לאקו-סיסטם היזמי-טכנולוגי: משקיעים, תוכניות המשך ולקוחות פוטנציאליים. המיזמים יזכו לתוכנית מוקפדת ומושקעת, שתתקיים פיזית בשדרות ותמנף את החיבורים לכלל האקו-סיסטם היזמי בנגב המערבי ובכלל. שעות עבודה עם יועצים מובילים בתחומם בתחומים הרלוונטיים למיזם וליווי צמוד מותאם אישית לכל אורך הדרך. התוכנית תסתיים באירוע Demo Day במסגרתו יציגו המיזמים באקסלרטור את המוצרים הבשלים שלהם מול משקיעים פרטיים, קרנות הון סיכון ושותפים אסטרטגיים פוטנציאליים, בתקווה להפוך את המיזם לסטארטאפ בצמיחה.

hamitbah-favicon

(HLS) ביטחון גבול

שוק ״הגנת המולדת״ העולמי (HLS – Homeland Security) הוא שוק עולמי גדול ומתפתח,הנותן מענה למגוון דרישות לאומיות בתחומי ההגנה ה-״רכה״ (פרא-צבאית) – למגיבים ראשונים) משטרה, לוחמי אש, אנשי חירום רפואי ועוד (במגוון וורטיקלים ופתרונות שונים – ערים בטוחות,הגנת גבולות, הגנת מתקנים אסטרטגיים, שרשראות אספקה, הגנה ובטחון אזרחיים וקהילתיים,מענה לאירועי חירום (הפגנות, אסונות טבע) מתקפות סייבר, התקפות טרור, טרור חקלאי, ישובים,מוסדות חינוך ועוד. הייחודיות של אזור הנגב המערבי הינה בהתמודדות למול הגנת גבולות בעלימאפיינים שונים (רצ״ע, מצריים, ירדן) בהגדרת צרכים ובפיתוח יכולות מתקדמות.

פתרונות לאלה יכול שיהיו פתרונות פיתוח ייעודיים, ביטחוניים לצד פתרונות דואליים המגיעים מפתרונות תואמים ומאפשרים. אלה גם אלה מצויים בחממה ובתוכנית ונתמכים לא אחת גם מגורמי מו"פ נוספים כגון משהב"ט, מפא"ת, משרדי ממשלה כגון – משרד ביטחון לאומי, משרד החינוך, משרד החקלאות .

בשנת 2021 הוערך שוק ה HLS העולמי בכ-380 מיליארד דולר, והקיף מגוון טכנולוגיות ופתרונות המכוונים ללוחמה בטרור, בקרת גבולות, אבטחת סייבר, ניהול אסונות ועוד. מונעת על ידי אי-ודאות גיאופוליטית גוברת והצורך המתמשך באמצעי אבטחה מתקדמים, תעשייה זו צפויה להגיע לכ-480 מיליארד דולר עד 2025.

המרכז הטכנולוגי לחוסן ובטחון בנגב המערבי ילווה יזמים בתחילת דרכם בתהליך הפיכת רעיונות לחברות סטארט-אפ. מטרת התוכנית היא לתת מענה לאתגרים הבוערים בתחומי החוסן על ידי חיבור, רתימה והדרכה של המשתתפים, במהלך התוכנית, הצוותים המשתתפים מקבלים ידע וכלים מתחום ניהול החדשנות, ועוברים תהליך לגיבוש הרעיון ובחינה ראשונית שלו מול צוות המרכז.

התוכנית מעניקה ליזמים וחברות הזנק העוסקים במיזמים טכנולוגיים ייעוץ וליווי של אנשי מקצוע מנוסים, בעלי ידע, ניסיון וקשרים שיסייעו למיזם לצמוח ולהתפתח ולהפוך מרעיון למציאות. היתרון המשמעותי עבור היזמים הינו בריכוז כל חבילת השירותים תחת קורת גג אחת בצורה מקצועית ובפרק זמן קצר, במטרה להאיץ את המיזם. בין השירותים המוענקים למשתתפים בתוכנית: שירותים כלכליים המותאמים לשלבים הראשונים של המיזם, כולל ייעוץ עסקי, הדרכה להכנת תכנית עסקית, הכנת מצגות ואמצעי המחשה אחרים, סיוע באיתור פתרונות מימון ומענקים; ליווי בבדיקת ההיתכנות הטכנולוגית והשיווקית; הכוונה וייעוץ בתהליכי פיתוח המוצר; השתתפות בהרצאות, סדנאות ופגישות עם קבוצות מומחים ועוד. מעטפת השירותים והסיוע שתוכנית האקסלרציה מעניקה ליזמות טכנולוגית משלבת ידע וניסיון, מקורות מימון, שיתופי פעולה וקשרים עסקיים לכוח המניע את המיזמים לעבר ההצלחה.

חממת SouthUp תפעיל אקסלרטור שמטרתו קידום מיזמים מרעיון לרמת POC/MVP, במיקוד בתחומי בטחון ו HLS,  באמצעות מתן כלים וסיוע ליזם בתהליכי הפיתוח הראשונים, חיבור עם גופים וחברות לשיתוף פעולה לטובת פיילוט וגיוס השקעת סיד. הצעת הערך למיזמים כוללת: חקר שוק ודיוק המיזם, סיוע וליווי בבניית תוכנית עסקית ותוכניות עבודה, Storytelling, Pitch ומצגת משקיעים, Mentoring וכן איתור שיתופי פעולה אפשריים לצורך הוכחת היתכנות וחיבור לגורמים עסקיים ומשקיעים. הפעילות תכלול סדנאות ומפגשים שבועיים ומשימות להשלמה בין המפגשים, עבודה בצוותים וליווי פרטני על ידי מנטור מקצועי.

בטחון-גבול
חוסן-אקלימי
hamitbah-favicon

חוסן אקלימי

חוסן אקלים הוא ורטיקל המתאר עד כמה אנשים או מערכות אקולוגיות מוכנים לחזור ולהשתקם מאירועי סכנת אקלים. היכולת של מערכות חברתיות, כלכליות ואקולוגיות להתמודד עם אירוע מסוכן, מגמה או הפרעה.

שיטות התמודדות כוללות תגובות לשמירה על פונקציונליות רלוונטיות של חברות ומערכות אקולוגיות. המאמצים להגברת החוסן האקלימי כוללים מגוון אסטרטגיות חברתיות, כלכליות, טכנולוגיות ופוליטיות.
שתי גישות שנכללות בפיתוח מסוג זה הן תשתית עמידה באקלים, וחקלאות חכמה, שירותי מים עמידים באקלים.

דו"ח ההערכה של IPCC מגדיר חוסן אקלים באופן הבא: "חוסן […] מוגדר כיכולתן של מערכות חברתיות, כלכליות ואקולוגיות להתמודד עם אירוע מסוכן או מגמה או הפרעה, להגיב או להתארגן מחדש בדרכים שישמרו על תפקודן החיוני, תוך שמירה על יכולת ההסתגלות, הלמידה והשינוי."
שלוש היכולות הבסיסיות המובנות לפי ההגדרה המקובלת הן ספיגה, הסתגלות ושינוי, שכל אחת מהן תורמת גורמים שונים למאמצי עבודת החוסן. זה כולל את היכולת של מערכות חברתיות-אקולוגיות להתחדש ולהתפתח, ולנצל הפרעות כהזדמנויות לחדשנות והתפתחות של מסלולים חדשים המשפרים את יכולת המערכת להסתגל לשינויים.
בניית החוסן האקלימי היא משימה מקיפה ביותר הכוללת מערך אקלקטי של שחקנים וסוכנים: יחידים, ארגונים קהילתיים, גופים מיקרו-פוליטיים, תאגידים, ממשלות ברמה המקומית, הממלכתית והלאומית וכן ארגונים בינלאומיים. למעשה, פעולות המחזקות את חוסן האקלים הן כאלה שישפרו את יכולת ההסתגלות של תשתיות חברתיות, תעשייתיות וסביבתיות שיכולות למתן את השפעות שינויי האקלים.

hamitbah-favicon

פניות לשיתוף פעולה

בואו להיות חלק מאיתנו,
הירשמו ונציג יחזור אליכם בהקדם

hamitbah-favicon

הגשה למנטורים

בואו להיות חלק מאיתנו,
הירשמו ונציג יחזור אליכם בהקדם

hamitbah-favicon

רוצים להישאר מעודכנים?

הרשמו לניוזלטר של
המרכז הטכנולוגי לביטחון וחוסן

hamitbah-favicon

הגשה לאקסלרטור

בואו להיות חלק מאיתנו,
הירשמו ונציג יחזור אליכם בהקדם